Miljøaktørene

NRK: Dette var skikkelig ille

28. mars 2017

Dagsrevyen på NRK presenterte i kveld «høyskolelektoren» Thomas Cottis, som kunne fortelle om en Framtid du ikke vil ha. Den skal bli skikkelig ille.

I beste sendetid kunne Dagsrevyen formidle at fjellreven om noen år er utryddet, det samme er kvithvalen, lundefuglene og villaksen. Dyr og planter og skoger vil ha problemer med å eksistere. Vi fikk se en værmelding for den 11. november 2050, som varslet 80 millimeter nedbør i timen. Som en følge av nedbøren ble det innført kjøreforbud,  og folk ble bedt om å holde seg inne.

Det handler altså om en film visstnok basert på en rapport, som skal presenteres i skoleverket. Barn og unge skal bli indoktrinert om en klimaframtid hvor det ved 2 graders temperaturstigning finnes 1-2 milliarder klimaflyktninger. Ved 3 graders T-økning blir det selvfølgelig langt flere. Det er en verden hvor alle skal være påvirket, og hvor folk har måttet forlate tropiske land.

Ingenting av dette har rot i etablert forskning. I løpet av de siste 100 år har temperaturen steget bortimot 1 grad C, uten en eneste klimaflyktning. Vi kjenner heller ikke til en eneste dyre- eller planteart som har blitt utryddet. Snarere har kloden blitt atskillig grønnere, og med langt høyere landbruksproduksjon som følger mer CO2 i atmosfæren, kombinert med høyere temperatur.

Så er det heller ingen forsker som slapp til på Dagsrevyen i kveld. Mannen ble presentert som «høyskolelektor», hvilket ikke er sant. Cottis sluttet i jobben som høyskolelektor ved Høyskolen i Hedmark i 2008. Da hadde han jobbet med å bygge opp et studium i økologisk landbruk. Han er nå klima-aktivist, gårdbruker, SV-politiker, forfatter av bøker om selvhjelp og økologisk landbruk, og aktiv i Norsk klimanettverk. Han er også styreleder i Naturvernforbundet i Hedmark. Mannen prøver å overbevise norske landbruksmyndigheter om at urin fra mennesker i Norge er tilstrekkelig til å fullgjødsle halve landets kornareal. Han er eier og grunnlegger av Cottis Øko-P, som antakeligvis er utgiver av den angivelige rapport?

NRK skal ha ros for sin kampanjejournalistikk. Det kan ikke ha vært lett å finne fram til denne klovnen.

You Might Also Like

 • Tore Tangen 28. mars 2017 at 22:32

  Dette er noe av det mest skremmende jeg har sett. Forferdelige påstander, og hvis dette skal presenteres for barna våre i skolen, så må det rett og slett forhindres.

 • Thor Bøhmer 13. desember 2017 at 15:52

  Er dette seriøst da? Hvem har skrevet artikkelen som kaller ham klovn? En forutsetning for å lese dette må jo være at vi vet hvem som har skrevet artikkelen?

  • Morten Jødal 13. desember 2017 at 16:16

   Morten Jødal driver Miljømytene, og har skrevet artikkelen. Det ville du funnet ut ved å ha lett litt på bloggen. Men du klarte tydeligvis å lese den like fullt, uten å kjenne forfatteren.

   Påstandene i dette katastrofeoppslaget på NRK var uhyrlige, og har ingen rot i forskning. Det er skremmende at slike lettvinte dommedagsprofetier både slipper til i statskanalen, og skoleverket.

   • Tommy Berglund 24. januar 2020 at 13:22

    Enig i det meste som skrives her, men vi har vel en reduksjon av antall dyre og plantearter på kloden. Eller er det en løgn som gjentas gang på gang?

 • Tommy Berglund 24. januar 2020 at 13:23

  Enig i det meste som skrives her, men vi har vel en reduksjon av antall dyre og plantearter på kloden. Eller er det en løgn som gjentas gang på gang?